onsdag 1. desember 2010

Hvordan det hele startet...

For 3 år siden, fikk jeg mitt første speilreflekskamera av kona, til jul.

Lite visste vel hun, eller jeg om hvor dette skulle ende...  Kameraet var et Canon EOS 400D, og det åpnet seg en helt ny verden - med mange knapper, ord og utrykk som jeg ikke skjønte et kvekk av.  Men noen kvelder senere, etter å ha pløyd gjennom bruksanvisningen og en del annen litteratur om temaet, så gikk det opp noen blitzer for meg (les: lys).

Det ble knipset iherdig, og det ble kjøpt inn nødvendig tilleggsutstyr for å kunne ha noe annet en kitobjektivet som fulgte med. Canon 50mm f/1.8 og en Tamron 70-250 mm og stativ ble raskt nye investeringer + en eksternblitz Speedlite 430 EX.

Dette utstyret ble benyttet frem til September 2010 - da jeg følte at jeg hadde vokst litt fra kameraet, men samtidig så ønsket jeg ikke å gå for fullformat, da jeg likte tanken på 1,6 x i cropfaktor ("gratis zoom") og det faktum at objektiver som kanskje ikke er "gode i kantene" ikke har det problemet (i hvert fall i samme grad) på et cropkamera.  Mine drømmer ble hørt da Caonon lanserte 7D, og jeg fikk via litt bekjente en kjempedeal på kamerahus, Canon 17-55 F/2.8 IS USM og en Speedlite 580 EX II.

Derfra har det vel egentlig bare gått en vei... :-)  Det knipses mye bilder, og noe nytt utstyr kommer til... Siste investeringer er blant annet 2 x Blitzhoder og softboxer fra Elinchrom, og Canon 85mm F/1.8.

Det blir mye familiebilder - men jeg forsøker også å gjøre litt prosjektorienterte ting.  Jeg har f.eks vært inne i den nedlagte Sætre Kjeksfabrikk, før de rev bygget - og hadde noen ettermiddagstimer der jeg fikk fotografere bygget, som da hadde stått tomt i ganske mange år.  Jeg skal publisere noen av bildene derfra senere i kveld :-)

Ellers så er jeg glad i å ta bilder av ting, som kanskje mange ikke tenker på som motiv... Se nedenfor for et par eksempler. Banan + stein - og sugerør i en kopp er helt suverent, true story ;)Vi blogges :-)

1 kommentar:

  1. Da kan jeg se du har holdt på en stund og du har i hvertfall mye mer tilbehør enn meg. Når man først har prøvd kamera så blir man hekta og finner fort motiver som ikke andre tenker over. Jeg har holdt på med foto snart i 4 og halvt år. Men fikk mitt eget kamera for ett år siden. Foto er gøy :)

    SvarSlett

Jeg blir veldig glad dersom du legger igjen et lite spor etter deg :-)